Najava radionice „Izvođenje letačkih operacija sustavima bespilotnih zrakoplova – regulatorni okvir“, Zvonimir Šestan (HACZ)

HKOIG radionica

U četvrtak, 15.4.2021. s početkom u 10.00 sati, u trajanju od tri akademska sata, održat će se u organizaciji Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, u suradnji s Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo, radionica:

„Izvođenje letačkih operacija sustavima bespilotnih zrakoplova – regulatorni okvir“

koju će održati g. Zvonimir Šestan iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Na radionici će se prezentirati regulatorni okvir kojim su uređene operacije sustavima bespilotnih zrakoplova. Naime, s 31.12.2020. je na snagu stupio novi Europski regulatorni okvir, a nacionalni Pravilnik o sustavima bespilotnih zrakoplova (NN 104/2018) je stavljen van snage. Novi regulatorni okvir uvodi dosta novosti i u smislu kategorizacije operacija i u smislu obaveza za osobe uključene u same operacije. U drugom dijelu radionice fokus će biti na posebnu kategoriju i zahtjeve kojima je potrebno udovoljiti kako bi se ishodilo operativno odobrenje od nadležnog tijela, što je u ovom slučaju Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.

Radionica će se održati online, putem Adobe Connect platforme Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, a prisustvovanje je besplatno.

Prijave su moguće do srijede 14.4.2021. do 12.00 sati. Potrebno se prijaviti putem online obrasca (poveznica). Upute za pristup webinaru dostavit će se polaznicima isti dan iza 12.00 sati.

Ova radionica je vrednovana sa ukupno tri (3) akademska sata iz područja 3. Programa stručnog usavršavanja HKOIG.