Predavanja u organizaciji Udruge geodeta Bjelovarsko-bilogorske županije

Stručna usavršavanja
nadzorni-odbro
  24. Svi 2024. 13:00

Udruga geodeta Bjelovarsko-bilogorske županije organizira stručna predavanja na teme:

 

  1. Jeronim Moharić, mag. ing. geod. et geoinf. (tvrtka GEO-GAUSS d.o.o.): Korištenje podataka iz službenih evidencija u postupku izrade geodetskih elaborata - iskustva iz prakse

 

Opis predavanja:

Ovlašteni inženjeri geodezije koji imaju suglasnost za obavljanje stručnih geodetskih poslova za potrebe održavanja katastra zemljišta i katastra nekretnina izrađuju geodetske elaborate koji su temelj promjena u službenim evidencijama katastra i zemljišne knjige. Kao polazište za izradu geodetskih elaborata koriste se podaci iz službenih evidencija, a kroz predavanje se navode zakonske odredbe koje reguliraju korištenje podataka iz službenih evidencija, s posebnim osvrtom na prepoznavanje kvalitete tih podataka u svakodnevnom korištenju, rad na terenu i komunikaciju sa strankama.

Trajanje: 2 akademska sata

 

  1. Nedžad Dalipi, ing. geod. (tvrtka GEO-TIN d.o.o.): Let sa RTK dronom (prikupljanje podataka, obrada i izrada 3D modela terena)

 

Opis predavanja:

Predavanje će se odnositi na primjenu RTK drona u praksi uključujući let sa RTK dronom, prikupljanje podataka (snimanje slika), te programska obrada podataka, odnosno dobivanje oblaka točaka i izrada 3D modela terena.

Trajanje: 2 akademska sata

 

Ova predavanja uvrštena su u Godišnji program stručnog usavršavanja HKOIG za 2024. te su vrednovana sa ukupno četiri (4) akademska sata stručnog usavršavanja.

Predavanja će se održati u petak 24.5.2024. godine s početkom u 13:00 sati prema hibridnom modelu

- uživo na Veleučilištu u Bjelovaru, A. B. Šimića 1, dvorana 3 (prizemlje)

- online putem Adobe Connect HKOIG platforme

 

Prijave su otvorene do 23.5.2024. do 12.00 sati. Potrebno se je prijaviti putem online obrasca (link: https://forms.gle/FeJZ3uwtf7kYmC14A ) i poslati potvrdu o uplati kotizacije do navedenog datuma na e-mail: ognjen.vukovic@dgu.hr.

Za online sudionike pristupni podaci bit će dostavljeni ujutro na dan predavanja.

Izvorna obavijest organizatora 

 

 

Svi datumi


  • 24. Svi 2024. 13:00