Obavijest o edukacijama osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova i svih drugih zainteresiranih za uporabu Sustava digitalnih geodetskih elaborata (SDGE)

Obavijest o edukacijama osoba ovlaštenih za obavljanje stručnih geodetskih poslova i svih drugih zainteresiranih za uporabu Sustava digitalnih geodetskih elaborata (SDGE)

U organizaciji Državne geodetske uprave kroz projekt „Edukacija službenika DGU u svrhu podrške korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata“ u razdoblju od ožujka do kraja svibnja 2022. godine predviđene su besplatne edukacije za ukupno 600 polaznika u svrhu poduke te ojačavanja znanja i vještina u korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata (SDGE).


Prijave na edukacije obavljat će se javnim web prijavama, koje će biti otvorene 24.1.2022. godine o čemu će obavijest biti objavljena na mrežnim stranicama Državne geodetske uprave.  Prijave će biti otvorene do 4.2.2022. ili do popune mjesta.

Info o prijavama na edukacije:

Tko? Svi zainteresirani postojeći ili budući korisnici SDGE-a

Kako? Putem web forme koja će biti objavljena na stranicama DGU

Kada? 24.1.2022. do 4.2.2022. godine ili do popune mjesta

Radionice će se odvijati u tri varijante izvedbenog plana, ovisno o tri vrste krajnjih polaznika edukacija:

  1. Geodetski izvoditelji koji još uvijek predaju elaborate analogno
  2. Geodetski izvoditelji koji predaju DGE kroz SDGE sustav, ali samo jednostavnije elaborate
  3. Budući geodetski izvoditelji, šira geodetska zajednica: geodetski izvoditelji koji još ne koriste sustav, srednjoškolski učenici, studenti, nastavno osoblje srednjih škola i fakulteta i drugi

Ističemo kako su ove edukacije uvrštene u Godišnji program stručnog usavršavanja Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije za 2022., te će se prisustvovanje vrednovati sa 16 akademskih sati stručnog usavršavanja sukladno navedenom u Godišnjem programu. Upis sati izvršit će se nakon što organizator edukacija (DGU) dostavi Komori verificiranu listu polaznika.

Detaljnije informacije o SDGE edukacijama dostupne su na sljedećoj poveznici.
Detaljan izvedbeni plan pojedine grupe edukacija dostupan je na sljedećoj poveznici.

Izvor: Državna geodetska uprava

Poveznica na izvornu vijest