Otvoren 16. simpozij ovlaštenih inženjera geodezije

Otvoren 16. simpozij ovlaštenih inženjera geodezije

U četvrtak, 26. listopada 2023. u kongresnoj dvorani hotela Parentium u Poreču otvoren je u nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića, glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antonia Šustića, gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Lorisa Peršurića, predsjednika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije Ivana Kaline i ostalih uglednih gostiju, 16. SIMPOZIJ OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE.

Ovogodišnji Simpozij, koji se već tradicionalno održava po hibridnom modelu, okupio je više od 1300 sudionika, od čega preko 600 uživo na lokaciji u Poreču.

Nastavljen je smjer zacrtan od prije nekoliko godina da se sudionicima Simpozija, osim vrijednih znanstveno-stručnih radova, ponude i rasprave o aktualnim temama od interesa za članove Komore – ovlaštene inženjere geodezije. Tako će se u okviru programa Simpozija održati predavanja Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Državne geodetske uprave, HUP – Udruge geodetsko-geoinformatičke struke i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, te voditi zanimljive rasprave na okruglim stolovima o budućnosti geodezije, o ulozi geodeta u procjeni nekretnina i posredovanja u prometu nekretnina, te komasacijama.

Neke od ovih tema već su sada javno dostupne u objavljenom Zborniku radova Simpozija i Smjernicama za prijenos podataka katastarskih evidencija na teren, dok će cjelokupni video zapis Simpozija biti dostupan u Videoteci HKOIG desetak dana po završetku Simpozija.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image