Sudjelovanje predstavnika HKOIG u radu 53. sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora

Sudjelovanje predstavnika HKOIG u radu 53. sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora

Temeljem očitovanja na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje je Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije objavila na svojim mrežnim stranicama te između ostalog uputila i Odboru za poljoprivredu Hrvatskog sabora, predstavnik HKOIG pozvan je na sudjelovanje u radu 53. sjednice Odbora, na dan 9.3.2022. Sjednici je u ime HKOIG prisustvovao član Upravnog odbora HKOIG g. Adam Agotić, putem video veze.

G. Agotić je prisutnima obrazložio stav HKOIG vezano za odredbu članka 44. Konačnog prijedloga Zakona, što je u nastavku podržala i zastupnica u Hrvatskom saboru gđa. Ana Šimpraga.

Na stav HKOIG očitovala se i ministrica poljoprivrede gđa. Marija Vučković, te istaknula kako je namjera zakonodavca vezano za odredbu članka 44., a koju su potvrdili i predstavnici DORH-a, da se ista odnosi samo na one čestice poljoprivrednog zemljišta koje su površinom veće od 1 ha. Ministrica je rekla da će još jednom razmotriti predmetnu zakonsku odredbu te po potrebi predložiti, radi jasnoće, izmjenu njenog izričaja.

HKOIG će nastaviti suradnju sa zainteresiranim stranama u cilju usvajanja njenih stavova vezano za odredbu članka 44. Konačnog prijedloga Zakona.

U nastavku navodimo poveznice na video zapise sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora.

Poveznica na video snimku cijele sjednice

Poveznica na očitovanje predstavnika HKOIG

Poveznica na očitovanje zastupnice Šimpraga

Poveznica na odgovor ministrice Vučković