In memoriam MLADEN BOLT, dipl.ing.geod. (1938-2022)

In memoriam MLADEN BOLT, dipl.ing.geod. (1938-2022)
Image

In memoriam MLADEN BOLT, dipl.ing.geod. (1938-2022)

U utorak 30. kolovoza 2022. u 85. godini života preminuo je naš uvaženi i dragi kolega Mladen Bolt, dipl.ing.geod.

Mladen Bolt rođen je 23.ožujka 1938. godine u Garešnici. Diplomirao je na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Zagrebu, Geodetski odsjek, 19. ožujka 1962. godine, te se iste godine zaposlio u Zavodu za fotogrametriju u Zagrebu, gdje je proveo cijeli svoj radni vijek, ukupno 40 god. 2 mj. i 19 dana radnog staža.

Uvažavan i cijenjen među zaposlenicima i kolegama zajedno s pokojnim direktorom ZZF-a Eduardom Križajem, uspješno je vodio i oblikovao smjer razvoja i budućnosti Zavoda za fotogrametriju, ali i geodetske struke u Hrvatskoj, pa je tako dao i veliki doprinos osnivanju i radu Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu zbog čega mu je svečano dodijeljena povelja „POČASNOG ČLANA RAZREDA INŽENJERA GEODEZIJE“ na Skupštini Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu održanoj 2005. godine.

Odredbama Pravilnika o počasnim članovima Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije iz 2009. godine propisano je da počasni članovi koje je proglasila Hrvatska komora arhitekata i inženjera u graditeljstvu iz reda članova Razreda inženjera geodezije, postaju počasnim članovima Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Hvala mu na njegovom doprinosu u struci i radu u Hrvatskoj komori ovlaštenih inženjera geodezije.

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije