CLGE Celebrates International Women’s Day 2021

Women in Surveying

Europsko vijeće geodeta (CLGE) proglasilo je godinu 2021. Godinom žena u geodeziji (The Year of Women in Surveying), što se nadovezuje na prošlogodišnju CLGE temu – o doprinosu geodeta ciljevima održivog razvoja Ujedanih naroda.

To se posebno odnosi na cilj UN SDG 05, prema kojem bi cilj geodetske struke bio „Postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojke“. Po tom pitanju CLGE aktivno surađuje i sa Radnom grupom za ravnopravnost spolova unutar Europskog vijeća liberalnih profesija  (The European Council of the Liberal Professions – CEPLIS)

Radna grupa za ovogodišnju CLGE temu Žene u geodeziji, kojoj predsjeda delegat iz Hrvatske, dr. sc. Blaženka Mičević, nedavno je započela s radom i organizacijom događanja na tu temu. Više o tome može se doznati u kratkoj video poruci i čestitki gđe. Mičević, koju možete pogledati ovdje.

U ime Europskog vijeća geodeta, predsjednik CLGE g. Vladimir Krupa upućuje svim našim kolegicama čestitke povodom Međunarodnog dana žena 2021., a čemu se pridružuje i Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije.

Poveznica na izvornu vijest