• Ulica grada Vukovara 271/II, 10000 Zagreb, Hrvatska
  • T +385 1 5508 402 / F +385 1 5508 408
  • MB 2532026 / OIB 10252280242 / IBAN HR9723600001102092351

Vijesti » Priopćenje predsjednika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Priopćenje predsjednika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Petak, 30. Kolovoz 2019.

Priopćenje predsjednika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Poštovane kolegice i kolege ovlašteni inženjeri geodezije,

danas me je kontaktirao veći broj naših članova i postavio upit o inicijativi za sazivanje Skupštine Komore, a koja je pokrenuta od nekih članova Komore.

Smatram potrebnim upoznati cjelokupno članstvo Komore o trenutnom stanju u HKOIG i činjenicama o navodima koje su izneseni od strane pokretača ove inicijative.

Navodi koji se iznose kao argumenti za sazivanje izvanredne Skupštine su neistiniti u cijelosti, te se istima narušava ugled Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije kao krovne strukovne organizacije koja je osnovana s ciljem da čuva ugled, čast i prava ovlaštenih inženjera geodezije, promiče zastupa i usklađuje njihove zajedničke interese pred državnim i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu te skrbi da ovlašteni inženjeri geodezije savjesno i u skladu s Zakonom o objavljenju geodetske djelatnosti i javnim interesom obavljaju svoje poslove i pritom štite i unaprjeđuju geodetsku djelatnost.

U ovom trenutku financijsko stanje, a time i poslovanje Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije izrazito je pozitivno, odnosno Komora raspolaže sa značajnim sredstvima koja osiguravaju nesmetani rad i funkcioniranje i na duži rok.

Povećanje članarine nije se na tijelima Komore nikada razmatralo niti spomenulo kao opcija za budućnost  te je i ta informacija potpuno neistinita i očito je da oni koji su pokrenuli navedenu inicijativu žele neistinama izazvati reakciju članstva.

Upravni odbor HKOIG najavio je na zajedničkoj sjednici sa Nadzornim odborom koja je održana 20.08.2019. održavanje redovne Skupštine HKOIG u mjesecu listopadu i već su započete  pripreme za održavanje iste tako da i informacije o neodržavanju Skupštine nisu točne.

Prigovori da Komora ne surađuje sa pojedinim državnim tijelima također su potpuno neutemeljeni. Komora ima kvalitetan i konstantan kontakt  sa predstavnicima državnih tijela, a što je vidljivo i iz informacija koje objavljujemo na našem forumu, stranici i društvenim mrežama.  To što se trudimo čvrsto zastupati interes naših članova možda nekima ne odgovara, ali od takvog pristupa nećemo odustati.

Svaki član ima pravo na inicijative kojima je za cilj poboljšati rad Komore, ali ovakav način gdje se iznošenjem neistina pokušava narušiti ugled Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije i  oslabiti naš položaj u zastupanju interesa i  jačanju uloge ovlaštenih inženjera geodezije smatram potpuno neprimjerenim i štetnim po ugled ovlaštenih inženjera geodezije.

Zanimljivo je da je ova godina od strane Europskog vijeća geodeta proglašena i godinom etike  i očito je da moramo još dosta poraditi na jačanju etike u našoj struci.

Iz svega navedenog jasno je da su svi razlozi koji se navode za sazivanje izvanredne skupštine neistiniti i otvara se pitanje prave namjere pokretača inicijative. Obzirom na snažne pritiske kojima smo izloženi posljednjih mjeseci jasno je da je sve ovo samo nastavak aktivnosti onih kojima je za cilj ukidanje neovisne  Komore i njeno pretvaranje u još jedan administrativni aparat koji će slijepo slijediti i provoditi interese nekih drugih, a ne ovlaštenih inženjera geodezije.

Ipak, siguran sam  da  su još uvijek u većini ovlašteni inženjeri geodezije pojedinci koji kritički promišljaju stvarnost, ne pripadaju politici  i ne prodaju se ni za male, ni za velike ustupke i poslove. I oni najviše ometaju planove o lažnoj jedinstvenosti struke koja je samo paravan za diktaturu i jednoumlje nad geodetskom strukom.

Za sve navedene činjenice stojim na raspolaganju.

S poštovanjem, 

Vladimir Krupa

Predsjednik Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

↑ Povratak na vrh

Traži

Kalendar događanja i najava

Izdvojeno

e - usluga Postupci vezani uz članstvo u Hrvatskoj komori ovlaštenih inženjera geodezije

slika eGradani

Potvrda iz Imenika/evidencija Komore

 


NovaulogaNaslovnica


     RBKnjigaZaWeb


pravnisavjetpicture

PRAVNI SAVJETI


 

 foto

CENTAR ZA MIRENJE


twitter 192x192 HKOIG @HKOIG_CCCGE

 

 

O nama

GLAVNI TAJNIK KOMORE
Ivan Remeta, dipl.ing.geod.

STRUČNI TAJNIK KOMORE
Josip Vejmelka, dipl.ing.geod.

VIŠA ADMINISTRATIVNA SLUŽBENICA
Klaudija Barić, bacc.admin.publ.

ADMINISTRATIVNA SLUŽBENICA
Biserka Jelavić

SLUŽBENICA ZA ZAŠTITU PODATAKA
Ana Bačić, za Presido d.o.o., zop@hkoig.hr

SLUŽBENICA ZA INFORMIRANJE
Klaudija Barić, bacc.admin.publ., hkoig@hkoig.hr

 

HRVATSKA KOMORA OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE

SKRAĆENI NAZIV:
HKOIG

NAZIV NA ENGLESKOM:
CROATIAN CHAMBER OF CHARTERED GEODETIC ENGINEERS

SJEDIŠTE - ADRESA:
Zagreb, Ulica grada Vukovara 271/II

MB: 2532026

OIB: 10252280242

Redovni račun: IBAN HR9723600001102092351

Posebni račun: IBAN HR7023600001500187724

Internetska stranica: www.hkoig.hr

Email adresa: hkoig@hkoig.hr; pisarnica@hkoig.hr

Telefoni
Tel: 01/5508-402
Faks: 01/5508-408

Radno vrijeme
ponedjeljak - petak
08,00 - 16,00

Rad sa strankama
ponedjeljak - četvrtak
10,00 - 14,00

Copyright © Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije