• Ulica grada Vukovara 271/II, 10000 Zagreb, Hrvatska
  • T +385 1 5508 402 / F +385 1 5508 408
  • MB 2532026 / OIB 10252280242 / IBAN HR9723600001102092351

Vijesti » Održan sastanak predstavnika HKOIG i HGK

Održan sastanak predstavnika HKOIG i HGK

Četvrtak, 1. Listopad 2020.

Održan sastanak predstavnika HKOIG i HGK

Dana 23.09.2020. godine održan je u prostorijama HKOIG u Zagrebu sastanak predstavnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije i Hrvatske gospodarske komore, Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, Udruženja tehničkog projektiranja.

Sastanku su ispred HKOIG nazočili članovi Upravnog odbora HKOIG Adam Agotić i Marko Pilić, te stručni tajnik HKOIG Ivan Remeta, dok su ispred HGK nazočili predsjednik Udruženja Ivan Markić, član Vijeća Udruženja Grga Kostelac, te poslovni tajnik Udruženja Marko Cindrić.

HKOIG je sastanak organizirala potaknuta dopisom Udruženja iz srpnja 2020. u kojem je iskazana želja za komunikacijom i suradnjom sa strukovnim komorama, kako je i predviđeno Programom rada Udruženja.

Predstavnici HGK su istaknuli kako nastupaju kao predstavnici poslodavaca koji imaju zaposlene ovlaštene inženjere, te im je želja pozitivno utjecati na poboljšanje gospodarske klime u državi svojim aktivnostima, u svrhu čega su se obratili strukovnim komorama, a kao početnu temu za razgovor naveli su provedbu programa stručnog usavršavanja ovlaštenih inženjera, što su naveli i u svom dopisu iz srpnja 2020.

U raspravi koja je uslijedila predstavnicima HGK dati su odgovori na sva postavljena pitanja vezana za stručno usavršavanje ovlaštenih inženjera geodezije.

Rečeno je kako je Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije putem webinara pravovremeno organizirala provedbu programa stručnog usavršavanja kako bi članovi HKOIG uskladili svoje poslovanje sa odredbama Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti. Također, obzirom na vanjske okolnosti uzrokovane pandemijom, Skupština HKOIG je donijela odluku o oslobađanju plaćanja II. obroka članarine za 2020. godinu, a predstavnici HGK su izvješteni i o namjerama rukovodstva HKOIG da u skoro vrijeme donese odluku kojom će članovi HKOIG biti oslobođeni naknada za materijalne troškove nastale u postupcima upisa, vođenja i održavanja javnih knjiga i evidencija Komore, što će članstvu u nadolazećim vremenima zasigurno biti dobrodošlo rasterećenje.

Još jednom je naglašeno kako novo rukovodstvo HKOIG u svom radu želi učiniti Komoru dostupnijom svojim članovima, te im više pomoći u svakodnevnom radu. Također, intencija je u budućnosti optimizirati troškove funkcioniranja Komore, a sve s namjerom kako bi se članstvu pružila što bolja kvaliteta usluge uz što manje troškove. Rečeno je kako su se troškovi rada Komore unatrag zadnjih šest mjeseci znatno smanjili u odnosu na protekle godine, a što se očekuje vidjeti nakon završnog financijskog izvještaja za ovu godinu.

Predstavnici Komore su iskoristili priliku i najaviti projekt izrade nove mrežne stranice te projekt digitalizacije poslovanja i rada Komore što će znatno povećati učinkovitosti rada tijela i tajništva Komore, smanjiti izdatke te u konačnici osigurati kvalitetno promicanje, zastupanje i usklađivanje zajedničkih interesa svih članova Komore, kako je to propisano i Zakonom o obavljanju geodetske djelatnosti.

Naglašena je puna posvećenost sadašnjeg rukovodstva unapređenju rada Komore za dobrobit svojih članova i društva u cjelini, jer kako je rečeno predstavnicima HGK, Komora je institucija koja treba služiti svima nama, sve dobro što realiziramo u Komori jest dobro za sve nas i to je glavni motivator sadašnjem rukovodstvu Komore.

Završno su obje strane izrazile zadovoljstvo rečenim na današnjem sastanku te dogovorile nastavak suradnje.

↑ Povratak na vrh

Traži

Kalendar događanja i najava

Izdvojeno

e - usluga Postupci vezani uz članstvo u Hrvatskoj komori ovlaštenih inženjera geodezije

slika eGradani

Potvrda iz Imenika/evidencija Komore

 


NovaulogaNaslovnica


     RBKnjigaZaWeb


pravnisavjetpicture

PRAVNI SAVJETI


 

 foto

CENTAR ZA MIRENJE


twitter 192x192 HKOIG @HKOIG_CCCGE

 

 

O nama

GLAVNI TAJNIK KOMORE
Ivan Remeta, dipl.ing.geod.

STRUČNI TAJNIK KOMORE
Josip Vejmelka, dipl.ing.geod.

VIŠA ADMINISTRATIVNA SLUŽBENICA
Klaudija Barić, bacc.admin.publ.

ADMINISTRATIVNA SLUŽBENICA
Biserka Jelavić

SLUŽBENICA ZA ZAŠTITU PODATAKA
Ana Bačić, za Presido d.o.o., zop@hkoig.hr

SLUŽBENICA ZA INFORMIRANJE
Klaudija Barić, bacc.admin.publ., hkoig@hkoig.hr

 

HRVATSKA KOMORA OVLAŠTENIH INŽENJERA GEODEZIJE

SKRAĆENI NAZIV:
HKOIG

NAZIV NA ENGLESKOM:
CROATIAN CHAMBER OF CHARTERED GEODETIC ENGINEERS

SJEDIŠTE - ADRESA:
Zagreb, Ulica grada Vukovara 271/II

MB: 2532026

OIB: 10252280242

Redovni račun: IBAN HR9723600001102092351

Posebni račun: IBAN HR7023600001500187724

Internetska stranica: www.hkoig.hr

Email adresa: hkoig@hkoig.hr; pisarnica@hkoig.hr

Telefoni
Tel: 01/5508-402
Faks: 01/5508-408

Radno vrijeme
ponedjeljak - petak
08,00 - 16,00

Rad sa strankama
ponedjeljak - četvrtak
10,00 - 14,00

Copyright © Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije